sobota, 17 października 2015

Pulpety z serem. Czyli bomba kaloryczna na masie !

Witajcie 

Dziś mam dla was kolejne danie, które idealnie nada się na posiłek po treningowy !

Pulpety z serem w sosie chińskim. Formę węglowodanów stanowi makaron durum, Koniecznie muszą to być kokardki :)




Składniki

500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
500 g makaronu durum
300 g sera żółtego Gouda
Pół dużej cebuli
Fix do sosu chińskiego
Przyprawa do potraw chińskich
Rozmaryn
Sól, Czosnek, Pieprz, Przyprawa do mięsa wieprzowego
Jajko


Przygotowanie


1, Do mięsa mielonego wbijamy jajko i mieszamy dosypując przyprawy i wrzucając cebulę oraz rozmaryn


2. Następnie ścieramy 200 g sera do przyprawionego mielonego i lepimy z niego nasze pulpeciki


3. Uformowane pulpety wrzucamy na rozgrzany olej najlepiej rzepakowy. Gdy pulpety się zarumienią odlewamy z nich nadmiar oleju po czym zalewamy wszystko rozrobionym fixem. Do smaku można sobie sos jeszcze czymś doprawić. Gotujemy do momentu aż sos nam zgęstnieje i pulpety będą miękkie.



4.  Na makaron dodajemy naszą mieszankę w porcji wedle uznania :D Można dotrzeć sobie resztę sera jeśli ktoś lubi


TYLE NA DZIŚ 

Standardowo zapraszam na mojego FACEBOOK'A

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz