Dziś mam dla was kolejne danie, które idealnie nada się na posiłek po treningowy !
Pulpety z serem w sosie chińskim. Formę węglowodanów stanowi makaron durum, Koniecznie muszą to być kokardki :)
Składniki
500 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
500 g makaronu durum
300 g sera żółtego Gouda
Pół dużej cebuli
Fix do sosu chińskiego
Przyprawa do potraw chińskich
Rozmaryn
Sól, Czosnek, Pieprz, Przyprawa do mięsa wieprzowego
Jajko
Przygotowanie
3. Uformowane pulpety wrzucamy na rozgrzany olej najlepiej rzepakowy. Gdy pulpety się zarumienią odlewamy z nich nadmiar oleju po czym zalewamy wszystko rozrobionym fixem. Do smaku można sobie sos jeszcze czymś doprawić. Gotujemy do momentu aż sos nam zgęstnieje i pulpety będą miękkie.
TYLE NA DZIŚ
Standardowo zapraszam na mojego FACEBOOK'A
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz